Juicy är att safta själv

En dag i internetskugga blev en medeltidsdag i Kungälv. Lyssnade på medeltida vesper och på gruppen Schelmish, bland annat.

Sen har det saftats också. Med så pass mycket hallon och svarta vinbär, vore det synd att inte ta tillvara på det som finns. Det blir lätt för mycket att bara äta rakt av och för trist att bara frysa in. Så varför inte göra saft istället?

Det var lite meckigt att komma igång. En silduk, tratt, flaskborste, socker, och nåt, "natrium-ämne" fick inhandlas. Sen var det bara att skrida till verket. Koka, sila, koka igen, sila, koka med socker, skumma av och tillslut hälla på flaska. Men oj, vad spännande (för att inte tala om helylle) att dricka hemmalagad svartvinbärssaft!

Fortsättning följer: Sylta hallon

2 kommentarer:

  1. Saft i så´n fin flaska kan ju också bli en fin present.
    Kram Eva Linnea

    SvaraRadera
  2. Jepp, en fin present till mig själv;)
    /U

    SvaraRadera