Semestertider i trädgården

Jag växlade ner simultanförmågan i samband med semstern och har inte skrivit ett enda semesterblogginlägg, förrän nu. Sen har jag legat sjuk i några dagar med halsont, snuva, hosta och huvudvärk. Det verkar som om semestertider också är förkylningstider, tyvärr. (Jag har försökt kurera mig med Echinagard men utan någon större verkan.)

Men lite trädgårdspyssel har det blivit ändå, jag har formklippt benved (a la Ulla Molin. Har just läst Ulla Molins, Leva med trädgård, inspirerande. Förresten har jag nästan en exakt likadan damm som i boken.)

Har planterat, pluggplantor av Sommarljus, Stenkyndel, Dill och Bladpersilja, sått Ringblommor, Plock- och Romansallat, Gurkor och Tagetes. Jag har planterat om mina frösådda klematis(:ar) "Korean beauty", satt ut mina frösådda luktärtor "Hi Sent" och har hunnit plocka in en bukett, (gissa om de doftar!) Sen har jag tillslut grävt bort praktlysingen på framsidan och ersatt den med en lila Stäppsalvia. Jag har även rumsterat om i rabatten på framsidan för att försöka väva ihop den hiskeliga mörkröda klätterrosen och en annan lägre sort av vinröd ros med nyanser av lila och rosa, gulligt värre.

Nu är jag som tur är på bättringsvägen och hoppas att det envetna regnandet också ska ge med sig, så jag verkligen kan komma igång.

Här är förövrigt några av de växter som gjort sitt i trädgården och nu har tagit en välförtjänt semester:

Några liljor (Nävorna kämpar däremot på, ett tag till.)

Klematis "The President"
(Tillfällig semester, kommer igen.)


Klematis "Arabella"
(Även den på tillfällig semester.)

Klematis "Piilu"
(Blommar fortfarande, ingen semester där inte, yes!!!)


Nyponros (?)
(När kronbladen föll, flöt det fullt
med små rosa hjärtan på dammytan.)


Jättevallmon
(Slagfärdig blomming men
nedslående som överblommad, tyvärr.)

9 kommentarer:

 1. Det har ju hänt en hel del i din trädgård trots förkylning och annat elände. Hoppas du får hålla dig på benen nu så du kan fixa vidare i trädgården. Visst är det en härlig sysselsättning?
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Jo, det har hänt endel trots förkylning, mest i tron på att trädgårdsarbete är typ "helande". Men icke, tror tvärtom att det fick tillfrisknandet att dra ut på tiden:S Hursomhelst är jag på benen nu och trädgårdsfixarglädjen tillbaka, bara regnet ändå ville ge sig!
  /U

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen inget dåligt resultat av några dagars förkylning.Här regnar det så man kan knappt ta sig fram bland buskar och planteringar, men det är ju ett bra väder om man vill flytta växter, ju...
  Tack för tips om digitalissådd, ska försöka komma ihåg att ta frön!

  SvaraRadera
 4. Mmm... vallmon ja, jag gjorde misstaget att sätta mina första mitt i en rabatt, och sen gick jag och var sur efter blomningen tre somrar i rad. Flyttade så ut den i utkanten av trädgården där det inte stör när den blommat över.
  Man borde ha den i komposthörnet eller nåt. Så att man ser den ofta, men ändå slipper se den.

  Kan Jang funkar bättre än Echinagard tycker jag. Tyvärr finns den inte i tablettform längre utan måste intas flytande. Och visst är det så att ledighet och förkylning hör ihop, slår aldrig fel.
  Men du har ju hunnit med en hel del ändå.
  Gräva bort lysing låter som ett praktjobb!
  Roligt att höra att du lyckats med frösådd av klematis.
  Jag sådde några perenner på försommaren som nu kommer så fint, men de jäkla lapparna (=fröpåsarna) har lossat från krukorna och jag kan för mitt liv inte minnas vad jag sådde. Suck!!!
  (Jag vet - någon borde stämpla "idiot" på min panna! :-))
  Ha en fin söndag /I.

  SvaraRadera
 5. Tant Grön: Att slita i trädgården med en förkylning i kroppen är något jag inte rekommenderar dock. Annars tycker jag verkligen att du ska ta frön från den där udda digitalisen.
  /U

  SvaraRadera
 6. Lilla Eken: Mina vallmo står precis så som du beskriver, mitt i rabatten och skräpar. Har försökt flytta några av dem men dessa kommer inte igen. Min sort verkar alltså ganska känslig för flyttning (mina flyttningsförsök är kanske något bryska). Däremot fundera jag på att fröså vallmon längre bort i trädgården och dra bort den där den nu står. Vi får se:)

  I övrigt har jag redan en mängd sådana stämplar i pannan, för allt lappslarv i samband med frösådder. Men det blir lite bättre för varje illa märkt frösådd jag inte lyckas identifiera. Dessa brukar sällan bli något av. Jag ska bli bättre jag lovar:S
  /U

  SvaraRadera
 7. Hejsan Utblickaren!

  Att hitta till en ny bloggare - efter din kommentar - är ju alltid lika spännande.
  Att plikttrogna medarbetare blir sjuka på semesatern eller helger är väldokumenterad.
  Hoppas att du snart känner dig pigg och kry - det är roligare att jobba även i trädgården då;)!
  Högsommaren viger inte heller jag till datorn och bloggen, även om jag "tvingar"m mig att sitta här en stund då och då.Ha det gott och jag hoppas att du vill kika in även en annan gång!/Anja

  SvaraRadera
 8. Tjusiga Klematisar - de har verkligen gjort sig förtjänta av lite semester! /Ruben

  SvaraRadera
 9. Hej Ruben, javisst är de förtjänta av semester, särskilt nu när "Miss Bateman" har tagit vid.
  /U

  SvaraRadera