Till luktärtens lov


Jag sådde luktärter i våras, av sorten "Hi Scent". Fröerna köpte jag via webbforumet, Odla.nu.

Fröna förodlade jag i källaren, under lysrör och alla fröer grodde utan någon som helst förbearbetning som slipning eller någon slags "toarulle-metod", så de verkar ganska tåliga och lättodlade. Jag delade med mig av några plantor till min syster. En av dessa plantor ingår nu i ett arrangemang med en gammal spinnrock. Tyvärr har jag ingen bild på det hela men jag lovar, det är supersött.

Idag har jag plockat in en tredje luktärtsbukett och som de doftar, ljuvligt. Man sitter som i ett luktärtsrus. Inte nog med att de doftar gott, de ser ut som pudriga, gräddbakelser, åtminstone på plats i trädgården. När man plockar in dem förtas något av dess fluffiga skönhet. Men det kompenseras gott och väl av doften.

7 kommentarer:

 1. Luktärtor ska jag skriva upp på min inköpslista till nästa säsong! I år blev det bortglömt. Jag hade tom gjort i ordning en "klätterställning", men den får vänta till nästa år ...
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Eva Linnea, du kommer inte bli besviken om du satsar på luktärtor nästa säsong. Och har du redan klätterställning färdig är du ju nästan framme;)
  /U

  SvaraRadera
 3. Fina bilder du tar på den blommande trädgården. Hoppas du njuter av semestern!

  SvaraRadera
 4. Å, luktärter är underbart! Jag har för evigt ett doftminne från min yngsta dotters dop (hon är 27). Det var mitt i sommaren och jag plockade in buketter med luktärter som fyllde alla rum i huset med väldoft. Nu har jag misslyckats i några år, men man ska väl inte ge sig för det!

  SvaraRadera
 5. Det låter helt underbart med ett hus fyllt av luktärtsdoft! Men det kan ju vara lite pilligt att få vissa luktärtssorter att gro, synd på sådana goa doftare;)
  /U

  SvaraRadera
 6. Textil stil, min sommar har varit väldigt lugn och utvilande, lite trist väder bara.
  /U

  SvaraRadera
 7. Visst är de underbara! =)
  /Helen

  SvaraRadera