Värsta färdlektyren

Är just hemkommen från en resa som gått norr om polcirkeln. Jag har sett älvar, fjäll, ängsull, renar, midnattssol och smakat hjortron. En mäktig upplevelse.

Vad jag läste på tåget upp till Luleå? Garden Illustrated. Smakar det så kostar det. Mycket inspiration blev det! Bilder ifrån resan kommer snart.

5 kommentarer:

 1. Låter som en härlig resa och upplevelse! Förresten är du upplagd för nästa helgs upplevelse??? För inbjudan gäller väl än? Jag hoppas verkligen det för jag är väldans upplagd för lite sticky & sweet!!!

  SvaraRadera
 2. Läste den (och missade aldrig ett nummer!) i slutet på 90-talet, men så tröttnade jag på att det inte var så mycket handfast i den. Ska köpa ett nummer igen och se hur den är nu. Tack för tipset! :-)

  Kul att du gillade det gula pappret. Ett förlimmat akvarellblock som legat för länge var det. Tänkte först göra bilderna vitare vid inscanningen, men sen gjorde jag tvärtom istället. förstärkte det gula litet. Hu ja vad man kan fuska med saker o ting i PS.
  Jaha ja, ska ge mig i kast med vinbärsbusken igen då...
  /I.

  SvaraRadera
 3. Textil stil: Gissa OM jag är upplagd för konsert!!! Din biljett ligger i tryggt förvar:

  (Inbrottstjuvar gör er inget besvär ni hittar dem ändå aldrig;)
  /U

  SvaraRadera
 4. Lilla Eken: Tja, det är inte mycket handfasta råd nu heller men det behövs inte, de får jag på annat håll, odla.nu, nätet och olika handböcker. Den har det jag saknar i svenska trädgårdstidskrifter, en mättad/förtätad inställning till trädgård. Mindre pyssel mer inspiration på något sätt.

  Tycker ofta att "slumpen" är en bra medskapare i den kreativa processen. Som i ditt fall med det gula pappret. Tur att du inte vitade upp det.

  Ägnar mig själv åt illustration emellanåt, det blir dock alltmer sällan eftersom tiden är knapp, tålamodet kort och prestationsångesten hög:S Men att se andras arbete brukar ibland locka till egna försök så det är alltid lika kul att se vad du gör.
  /U

  SvaraRadera
 5. Man behöver olika saker vid olika tidpunkt, visst är det så också? Då (slutet av 90-talet) ville jag ha inspiration och råd. Och nu när jag läste ditt svar kom jag ihåg att jag även saknade bilder i tidningen. Den rena (och såå snygga formgivningen) gav inte plats för den mångfald jag sökte. Och att söka info på nätet var något man gjorde endast i undantagsfall. Det tog fem minuter för datorn bara att tugga fram en bild på ynkliga 5k. Odla.nu fanns inte. Inte bara man själv ändras, tiderna också. :-)
  Däremot var plantporträtten oftast väldigt utförliga och trevliga. Men som sagt, jag ska köpa ett nummer igen och se vad jag tycker nu.
  Har själv ingen favorittidning just nu. Jo förresten, det skulle kunna vara den där nya svenska då, där bilderna får plats, poesifaktorn är stor, och skribenterna vet vad de talar om.

  SvaraRadera