På resa norr om polcirkeln

Som utlovat kommer här några bilder från resan Göteborg - Luleå - Boden - Kiruna och Narvik. Det var verkligen en upplevelse. Naturen är så mycket mer påtaglig norrut, tycker jag. Bergen, fjällen, älvarna och myrarna är något jag aldrig sett maken till tidigare. Men tyvärr går det inte att göra upplevelsen rättvisa med foton. Känslan av att omges av berg och fjäll är slående för att inte säga exotiskt.

En g(ull)ig äng på många vis.

Vår reda norrut berodde bland annat på att jag ville se de omgivningar (Edefors, Harads, Forsnäs, Råneå, Vittjärv, Svartlå m.fl.) som jag släktforskar om och där jag således har många, för att inte säga nästan alla, anor på min mammas sida. Det var min mormor och morfar som först bröt upp för att flytta nedåt i landet. (Är du nyfiken på släktforskning så skriver jag om det på bloggen http://www.anorledes.blogspot.com/.)


Ett båthus och en uppdragen eka vid älven i Forsnäs.

Nävor(?) och fjällbjörkar i Abisko.

Är det inte något magiskt över Lapporten?

Sen ville vi även se Kiruna innan staden flyttas. Och "reka" inför att eventuellt vandra Kungsleden.

Kiruna by night. Mörkare än så här blev det inte, -ens vid midnatt.


Ett nästan moget Hjortron.

Gissa om resan gav mersmak?

6 kommentarer:

 1. Tack, men inget svårt med så vackra motiv;)
  /U

  SvaraRadera
 2. Hej.
  En bloggare som varit norrut det var ju kul att hitta hit. Vi var upp till Kiruna och Lapporten i fjol sommar. Det är ju så fint även sommartid. Vi åker iregel till fjällen på vintern.
  Jag bor 6 mil söder Umeå.

  Ha en fortsatt fin dag


  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Fina bilder (säger jag med). Lapporten... jo, ser ut som något i en saga, oj vad den skulle satt igång fantasin när man barn...
  Jag gjorde en roadtripp under två veckor i slutet på augusti för några år sedan. Startade i Kiruna, in i Norge och uppåt och sen tillbaka till Kiruna via Kautukeino på "nervägen". Det är nog den maffigaste resa jag gjort. Ja absolut den vackraste iallafall.

  Ha en fin helg! /I.

  SvaraRadera
 4. Oj, vilka fina bilder från norr! Nu blir jag sugen på hjortron. Det blir en liten sväng till ICA snart, det är ett som är säkert! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Lilla Eken: Aha, det var just en roadtripp vi också gjorde. Borde ha tänkt på det när jag skrev bloggrubriken. Hursomhelst är det nog svårt att inte ha en skönhetsupplevelse på en sådan roadtripp.

  Ruben: Tack för berömmet för bilderna. Sen känns hjortronsylt extra lyxigt nu när jag vet hur de växer, det tar nog en stund att plocka. Borde också sticka ner och köpa en burk, mums.
  /U

  SvaraRadera