Besök hos grannarna

Ett av många säkra vårtecken här i området är att grannkontakten blir allt tätare med den stigande vårvärmen. "Grannkontakten" kan bestå i alltifrån förstulna blickar över häck och staket för att få syn på vad som dykt upp i rabatterna hos den eller den, till besök i grannarnas rabatter eller växthus.

Häromveckan var jag över och kikade i grannens varmväxthus för att avundas blommande blåregn med ljuvlig väldoft och citroner som bar frukt.

Blåregn och citrusfrukter i grannens varmväxthus.

Funderar seriöst på att själv plantera blåregn. Den ska tydligen vara förfärligt svårt att lyckas med. (Anar jag en utmaning...)

Och för några dagar sen hade grannen rakt över gatan besök av en vårpigg ekorre. Jag sprang ut för att ta en bild av den lille sötingen.

En ekorre på grannbesök.

7 kommentarer:

 1. Vilket underbart blåregn!
  Det måste du testa.
  Tänk att sitta under det med en god bok!

  SvaraRadera
 2. Det är lite orättvist att vissa människor har varmväxthus med redan utslaget blåregn tycker jag! Jag vill också ha. Men jag är nöjd med mitt lilla på 2 x 2 m, och fröjdas åt allt som ska in där till sommaren.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Maud: Visst vore det som en dröm att sitta under blommande blåregn en dag, klart jag måste testa!

  Eva-Linnea:Det är lätt att bli avis på ett sådant växthus! Tur att det är så lätt att glädja sig även över ett litet växthus också.
  /U

  SvaraRadera
 4. Så fint!

  Å bra att du kommer överens med grannarna!

  SvaraRadera
 5. He, he överens och överens, det vet jag inte;)

  SvaraRadera
 6. Jag känner doften ända hit.
  Vilken läcker bild du tagit på pärlhyacinterna!!
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Annika Ch: Ja, blåregnet doftade underbart. Nästan för mycket tyckte grannarna som fick vädra. Kul att du gillar bilden på pärlhyacinterna!

  SvaraRadera