Städdag och vårröj


Idag är det städdag i området. Det kör runt en sopbil och hämtar upp sånt som ställts ut. Väldigt praktiskt, så slipper man själv åka till tippen och slänga. Men bara max 6 säckar trädgårdsavfall, tyvärr. Det blir ju endel nu när komposten är borta. Och vilken dag sen, solen gassar, det är rena sommarvärmen. Har sett bin och faktiskt också vårens första fjäril.

Rensar och röjer men tar nu en välförtjänt paus framför datorn. Har tagit bort vintertäckningen också. Det känns skönt att äntligen kunna bocka av något av de saker som ska göras i vår.

Förresten kommer här en uppdatering på blåsippsfronten. Min "transylvaniska blåsippa" har verkligen tagit sig, se bara:

Hepatica transsylvanica


Här är förövrigt något av det som vi hoppas att sopbilen hämtar. En heldel krukor blir det ju, särskilt när man hamstar dem i tron att de kommer till nytta. Visst, det gör de ju men det blir bara för mycket ibland. En av grannarna har förresten redan fått upp ögonen för vår gamla gräsklippare och har fått den för att försöka få igång den och ja, varför inte...

2 kommentarer:

  1. Fina blåsippor! Låter som en härlig dag, visst är det jobbigt att röja men en väldigt go känsla att få i ordning allt. Jag har också sett en fjäril, en citronfjäril som flög förbi här på gatan igår! Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  2. Att slänga är lite som katarsis;)
    /U

    SvaraRadera