Födelsedagsorkidéer

Även om det inte känns jättekul att bli äldre, är det ju alltid en förmildrande omständighet med med all uppvaktning och vackra orkidéer i födelsedagspresent, till exempel. Nedanstående skönheter fick jag av mina systrar.

Tydligen ska nedanstående sorter vara särskilt lättskötta och inte behöva så mycket vatten och direkt solljus. Eftersom jag inte är så bra på att sköta mina "inomhusblommor" är ju lättskötthet en förutsättning. Saknar tyvärr en namnlapp till en av orkidéerna vilket gör det svårare att söka efter skötselråd för just den.

Paphiopedilium


Okänd sort (namnetiketten är borta)

Cattleya (Doftar underbart)

Ludisia Silver velvet (vackert mörka strimmiga blad)

4 kommentarer:

 1. Oj oj vilka läckra sorter!!! Jag kan visa min mamma sorten du saknar namnlapp på.Hon är ju lite av en expert på orkideér...men det kanske är lite väl mycket begärt att kunna känna igen en bild...men man vet ju aldrig.Hoppas att du blev rejält uppvaktad! Ha d fint!

  SvaraRadera
 2. Textil stil: Det vore ju jättebra om din mamma kunde bidra med sina kunskaper, själv har jag "nollkoll" på orkidéer. Just den är nog ingen superovanlig sort dock:)

  SvaraRadera
 3. Grattis får man väl säga då!
  Ingen aning om vad det kan vara.
  Svårt att känna igen på bilder men faktum är att jag är inte så duktig på namn över huvudtaget.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 4. Annika Ch: Tack för grattningen:) Jag har heller inte jättelätt att känna igen vissa växter, särskilt inte inomhusväxter men jag övar på utomhusväxtnamn. Gillar att känna till växter båda vid dess latinska och "svenska" växtnamn.

  SvaraRadera