Efter mörkrets inbrott

I kväll har jag varit ute och smugit för att kolla närmare på en viss trädgård. Annars är sällan trädgårdar så himla intressanta i mörkret. Om den inte är ljussatt då vill säga. Ljusslingor är den enda form av ljussättning som jag uppbådat, än så länge.


Men det är väl ungefär andra året i rad som det gått att läsa olika trädgårdsreportage där ljussättning av trädgården framställs som den nya trädgårdstrenden. Ändå är det inget som verkar ha slagit igenom särskilt stort, antagligen på grund av att det är dyrt och kanske även för att det inte är så himla miljömedvetet.

Hursomhelst såg jag en riktigt intressant ljussättning av ett bergsknalle/bergvägg i anslutning till ett hus. Hade nog aldrig tänkt på att bergsknallen fanns där om det inte vore för ljussättningen. Huset blev som en mörk siluett mot stenytan. Snyggt och uppseendeväckande. Sen har grannen ljussatt sin rodendendron med en blå/turkos ljusslang och det ser faktiskt hur kul ut som helst. Ska nog våga mig på att ta en bild av det arrangemanget någon dag.

6 kommentarer:

 1. Ja det vill jag se. Vet inte heller så många som ljussätter faktiskt.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Ska se om jag inte kan våga mig ut med kameran imorgonkväll, i natt är det lite väl sent.

  Annars känns trädgårdsljussättning och pool som två mediala (trend) företeelser som jag sällan ser i verkligheten. Kan det vara någon form av ljus- och poolobbyism, tro.

  SvaraRadera
 3. Hörde aldrig av mig igår på din speciella dag...tänkte att jag redan hört av mig tillräkligt många gånger på kvällen/natten innan...hmm...hoppas att du hade en fin dag i alla fall.Jag hör av mig under veckan o så ses vi snart!!!Ha d fint så länge!

  SvaraRadera
 4. kul med pepparkakshuset, Är det intressant med en taggig buske med väldigt söta små blommor innan
  de blir som kardborrar förstås. Kan ta med från Spanien. Tror de överlever i Sverige också. Ming

  SvaraRadera
 5. kul med pepparkakshuset, Är det intressant med en taggig buske med väldigt söta små blommor innan
  de blir som kardborrar förstås. Kan ta med från Spanien. Tror de överlever i Sverige också. Ming

  SvaraRadera
 6. Ming: Jag är jätteintresserad av en söt men taggig buske ifrån Spanien! Så skynda dig hem med den:)

  SvaraRadera