Snötyngt men först frost

Frostiga frökaplar
Det har snöat lite varje dag sen i slutet av november känns det som. Dessförinnan idel frost. Visst är det vackert med både snö och frost men sommaren känns alldeles för långt bort.

Trädgården under snötäcke

 Jag försöker muntra upp mig själv med tv-program som Engelska trädgårdar och Chelsea Flower Show 2010 och undviker att tänka på hur långt det är kvar till de första fröna ska i jorden.

 Nä, man skulle ta och gå i ide, eller åka till varmare breddgrader, Egypten eller nåt. Men att vara bortrest i hela tre månader, det håller inte. Så det är lika bra att försöka göra det bästa av vintern ändå. Man kan ju alltid roa sig med att mycket i trädgården ser ut som jättetops till exempel.

Jättetops (fröställning med snöluva)

3 kommentarer:

 1. Men det är ju snyggt i din trädgård iallafall. :-)

  Om kärleksörten "lever" så är det nog bara att plocka av och testa. Men eftersom du har haft frost så misstänker jag att den inte gör det. Så det är nog för sent nu.

  Jag fick i slutändan tre plantor av en avplockad stjälk, men tror att jag kommer att förlora de två jag planterade i kruka igår. Det är så iskallt i fönstret att de säkert kommer att ruttna innan de hinner etablera sig i krukan ordentligt. (Men den första - den på bilderna - växer redan.)
  /i.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju för väl att trädgården ser hyfsad ut, tänk vad lite snö kan göra för finish:en;)
  Ska gräva fram kärleksörten och kolla om den lever, hoppas, hoppas.
  Tråkigt om de förökade plantorna inte klarar sig. Men en överlevare är väl bättre än ingen:)
  /U

  SvaraRadera
 3. wow vilka härliga bilder!!! sådana man vill ha på väggen och titta på och drömma sig bort. :)

  SvaraRadera