Frost ute, blommigt inne

Igår var jag på tur för att välja ny tapet till sovrummet och för att titta på belysning till vindsrummet eller vindsvåningen som det också kallas om man vill fräsa till det lite. (Här är en extra fräsig text ur annonsbilagan, DN Bostad: Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva.)

Slank även in på antikmarknaden runt hörnet och hittade den här storblommiga tvåsitssoffan. (Nu gör min bild, tagen med mobilen utan blixt, inte soffan rättvisa. Soffan var mycket mer jämnt limegrön i färgen.)

Kanske fick jag en "knäpp" efter all belysning i lampaffären, men jag tyckte, på riktigt, att soffan var hur tjusig som helst och den kunde bli min för bara 875 kronor. Men jag köpte den inte, har inte rum för den ännu.

När jag senare var förbi möbelbutiken EM hittade jag en snarlik blommönstrad fåtölj (klumpigare modell) för nästan tredubblat det priset. EM möbeln må vara fräschare men har inte alls samma cred som mitt blommiga fynd. Fyndplatsen håller jag dock för mig själv. Vill ju ha en rimlig chans att ångra mig.

5 kommentarer:

 1. Men... KÖP då! Den är ju tokfin!
  /i.

  SvaraRadera
 2. (Önskar att min Emma jag köpte förra hösten hade liknande klädsel, tyvärr var den omklädd på 80-talet.)
  (Apropå modellen menar jag. Soffan ser ut att vara kusin till min Emma.)

  SvaraRadera
 3. Iet: Oh, så den har ett namn också. Jag vill verkligen köpa soffan men vi tokrenoverar ju vind och sovrum (vilket innebär att andra förvaringsutrymmen är totalbelamrade...) What to do, låna nåns källare månde. Ska ta mig en funderare.
  /U

  SvaraRadera
 4. Utblickaren...pallra dig genast tillbaka och köp soffan, jag kan komma hem till dig och peka fram en plats du kan ha den så länge. Asså köper du den inte och den smiter dig ur händerna kommer den för alltid att vara en av de saker du för resten av livet kommer att minnas med en längtande suck. Den är huuur fin som helst. Va inte så förståndig nu utan go for it!!!

  SvaraRadera
 5. Textil stil talar väl!
  Du kommer att ångra dig blå i framtiden om du inte slår till. Shooopppa!
  /i.

  SvaraRadera