Valdag och en trädgårdens höst retrospektivDet är valdag och självklart har jag också röstat. Min röst gick i samma färg som en av de höstfärger man nu kan se runt omkring i naturen. Jag tillhör den lilla skara som älskar hösten. Kanske skulle jag föredra färre regntimmar men oavsett är det en period när mycket känns som det börjar om eller kommer igång på nytt.
Det har ju hänt en hel del i trädgården som jag ännu inte hunnit skriva om. Jag har skördat, plockat och rensat. Men vissa delar (läs partier) har jag, efter skörd, låtit sköta sig själv. det gäller framförallt grönsakslandet.

Har nog inte riktigt kommit över hur illa jag tyckte att den annars så vackra mangolden smakade. Den föll mig definitivt inte i smaken. Däremot var sparrispotatisen desto godare. Jag har även varit nöjd med mizunan, ruccolan, purjon, gräslöken, dillen och rädisorna.

Nästa år gör jag nog om grönsakslandet till en bär- och örtagård istället. Här kommer till dess en trädgårdens höst retrospektiv i bilder, redigerade i gratis-bildbehandlingsprogrammet Gimp.

10 kommentarer:

 1. Å vilket fint och höstigt inlägg, tjusiga bilder, ja förutom den där bilden där jag misstänker mannen precis sågat ner ett fint gammalt träd? Har jag rätt? :/ Ja hur gungerar gimp, är det säkert, vågar jag ladda ner det i min nya fina dator, vad tror du?

  SvaraRadera
 2. Du har rätt det är björk-marodörerna tagna på bar gärning och i huset som speglar sig i fönstret bor vad vi tror är initiativtagarna till det hela.

  Angående Gimp är det klart att du vågar ladda ner det, även till din finfina dator. Det fungerar bra och va´sjutton det var ju du som tipsade mig om det;)
  /U

  SvaraRadera
 3. Ja...fast du vet ju vad som hände dagen efter :/ men det var säkert inte gimp som orskade den kraschen ;)

  SvaraRadera
 4. Jo, men det var ju nåt annat fel med din gamla dator. Ladda nu ner Gimp, datorn kommer nog inte krascha:)
  /U

  SvaraRadera
 5. Tänk vad olika vi är, utan mangold (och råa morötter) hade jag nog inte fått i mig en grönsak som barn.
  Hur lagade du till den egentligen? Jag har aldrig hört talas om någon som inte gillar mangold. ;-)

  Ditt grönsaksland ser hur som helst väldigt trevligt ut. Yppigt som på en målning från barocken.
  Tjingeling/I.

  SvaraRadera
 6. Iet: Eh, tillaga? Jag smakade på den rå... Kanske skulle jag ha gjort något annat, det slog mig inte då, jag blev som sagt galet besviken:/
  Och nu har den gått i blom.
  Morötter e ju gôrgott men funkar inte i min jord. Nån mask/insekt äter ett fin hål rakt igenom.
  Ett grönsaksland som en barockmålning är ju inte fy skam och jag är väldigt nöjd med arrangemanget med krasse/mangold-arrangemanget.

  SvaraRadera
 7. Fina bilder. Är jag helt fel ute om jag gissar att du bor i ett område som börjar på Ä?

  SvaraRadera
 8. Karin E: Kul att du gillar mina höstbilder. Däremot förstår jag inte hur du kan tolka att jag bor i ett område som börjar på Ä, utifrån bilderna? Hm, har svårt att ens komma på områden på Ä i Västra Götaland, Älvängen? Älvsborg, Ängland...;) Nä, men däremot finns det ett ä i namnet på det område där jag bor. So keep on guessing:D
  /U

  SvaraRadera
 9. haha! Ja jag skall gissa vidare..Jag tyckte att det såg ut lite som Änggården, men ändå inte riktigt, fast jag hade liksom bestämt mig för att du bodde här i närheten.Jag skall gissa vidare

  SvaraRadera