Påta med malldesign-funktionen i Blogger

Jag älskar att snoka runt efter nya tekniska finesser, gärna efter sånt som kan förändra hur saker ser ut eller funktioner som  gör tekniska saker mer lättanvända. Finurligheter, det gillar jag. Ta bara ideén med vågenergi. Genialt om det funkar. (Hade jag varit fiskare hade jag på sikt investerat i vågenergi vid sidan om fiskeriet).

För ett tag sedan introducerade Blogger (företaget med alla blogspot.com-bloggar) en ny malldesign-funktion. Och jag hoppade såklart på direkt. Sen dess har jag varit missnöjd med den nya blogglayouten. Men eftersom Blogger ska lägga ner den gamla layout-funktionen är det lika bra att hänga med redan från början.

Och oj, så "fräscha" teman Blogger har tagit fram, nästan alla innehåller genomskinlighet, skuggor, övertoningar och rundande hörn. Behöver jag säga "too much"?

Själv vill jag ha det vitt enkelt och renodlat. Inga ramar runt bilderna, skuggor eller avskiljningslinjer heller om jag kan undvika. Tyvärr har jag inte hittat något minimalistiskt layout-tema ännu. Så istället har jag gjort en höststädning i bloggen, både via nya malldesign-funktionen och i CSS-koden, där jag har rensat bland färger, toningar, linjer och skuggor.
-Voilà! Särskilt nöjd är jag med att ha tagit bort alla linjer och det blaffiga datumet ovanför inläggsrubriken. Mer om mitt tidiga bloggpåteri går att läsa i inlägget "Under uppbyggnad".

1 kommentar:

  1. Oj det där måste jag också, min mall är en gammal, hu jag vill ha det som du rent och vitt. Men det är väl bara att ta tag i det..
    fin blogg, hittade hit från Ianns blogg!

    SvaraRadera