Inte nu IGEN!

-Men varför står det en klematis sådär naken med rotklumpen synlig?
Kanske någon undrar. (Eller kanske inte, men ändå). Gissa då vad jag tänkte i morse när jag skulle till jobbet och det första jag ser är klematisen uppochnedvänd och bambupinnarna strödda som plockepinn runtomkring.

-Vem fan har vält ut min klematis! Och var är krukan?
Tillslut faller bitarna på plats och jag inser att jag blivit bestulen IGEN bara ett halvår efter inbrottet i huset. Men vad är det frågan om?

Och min stackars klematis som vi köpte för att ha i kruka på balkongen i förra lägenheten och som sedan har fått följa med till huset (och överlevt flytthantering) för att hamna i ett betydligt djupare och bredare (lyx) kärl i form av en koppargryta med kran (som var himla bra för dräneringen).

Nu har alltså några "tjommar" ännu än gång smugit runt i trädgården på jakt efter något att stjäla och lagt beslag på en blomkruka. Jävla fånar är vad de är! (Ursäkta svordomarna men jag blir så förbannad). Självklart har stölden polisanmälts men vad gör det? Det hindrar uppenbarligen inte tjuvar från att slå till igen... och IGEN.

9 kommentarer:

 1. Va, det är inte sant!
  Koppar"kastrullen" kanske var så åtråvärd för det är bra pris på koppar nu har jag hört.
  Det är bara för DJ-T!!!!
  Ska man inte kunna ha sån´t ute ens i sin egen trädgård!?
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Det är helt otroligt! Rent ut sagt för dj-vligt!!!!! Att man inte får ha något ifred i den egna trädgården!
  Kram Lily

  SvaraRadera
 3. Ja det ser inte ut att ha varit en liten kruka.Tjuvarna har verkligen fått ta i...helt otroligt blir alldeles mållös!!! Hoppas klematisen klarar sig!!!

  SvaraRadera
 4. Ja, det var en tung grej så juvarna måste ha varit två och ha haft bil och inte varit måttlig fräcka, jag satt ju uppe rätt länge i söndags, valvaka och allt. Jag hade lätt kunnat komma på dem. Men nu tror jag, eftersom klematisen inte slokade trots misshandeln, att de var tidigt på morgonen de slog till:C Och det är verkligen ruskigt att man inte får ha sina saker ifred. Vi har redan installerat larm vad ska krävas mer, videoövervakning, hundpatrull?
  (Vakthund låter förstårs väldigt tilltalande). Ska bara sälja in idéen först:)
  Tack för sympatierna:)

  SvaraRadera
 5. Så trist..
  Brottsportalen.se kan va ett sätt å få in tips å varna andra.

  SvaraRadera
 6. Lill, tack för tipset ska genast kolla in brottsportalen!
  /U

  SvaraRadera
 7. Men fy så jobbigt. Har ni alltså trädgårdstjuvar? Det är ett okänt begrepp här - de ger sig mer på ytterdörrar och bilar och sånt på vår gata. (Eller så har jag helt enkelt inte tillräckligt exklusiva krukor...?)
  Hoppas ni får tillbaka kärlet - men jag vet att man inte får mycket hjälp vid småstölder.
  Du får väl gräva ner stackars klematisen i trädgården istället.

  /Monica

  SvaraRadera
 8. Hej... alltså... jag har precis samma problem och man undrar vad är det för FEL på folk??
  Gå in i folks privata trädgårdar och ta saker bara. Okey att de plockar bort alla rabarberstjälkar, rensar bärbuskarna från bär, frukträden från frukt (om vi inte har plockat själva kan man med lite god vilja tycka att det kan vara bra att bär/frukt kommer till användning) men, hos oss går de till och med in i växthuset och plockar på sig allt ifrån porslin och verktyg till filtar.
  Ja, vad ÄR det för fel? Måste man ha hänglås på varenda sak man lämnar ute!?
  Hos en av våra grannar var de och skruvade ner ytterbelysningen ovanför dörren!

  Synd på den vackra klematisen förresten. Tur att den hade sån rejäl jordgrop kring sig...
  Hej hej från liten ek

  SvaraRadera
 9. Monica: Planerar helt klart att gräva ner klematisen framöver men eftersom jag vill att den ska klättra på garagegaveln (som ska målas och fixas innan) behöver klematisen vara lätt att flytta, så den inte förstörs vid garageupprustningen. Bilstölder är ju etter värre. Hoppas vår bil inte är så stöldbegärlig (en rostig Opel -97:a,) men vad vet man:I

  Lilla Eken: Om de t o m skruvar ned ytterbelysning är det ju verkligen ett tecken på orädda och fräcka tjuvar. De (tjuvarna) måste ha stängt av eller förstört sin förmåga att sätta sig i andras situation. Antagligen känner de sig säkert väldigt orättvist behandlade själva (av samhället eller nåt) men ändå begår de samma brott som de troligen anser att andra gör mot dem:S
  Frågan är hur man kan frigöra sig från den onda cirkeln? Tills dess den frågan är löst ska jag köpa mig en hyfsat tung kruka (ej i koppar) att ha klematisen i. Får ta i ännu mer nu när jag ska flytta klematisen;)
  Söndagshälsningar,
  /U

  SvaraRadera