Bundna böcker

Att binda böcker tillhör, utöver trädgård, en av mina stora intressen för tillfället. Jag började en kurs i bokbinderi förra året och sedan dess har det intresset hållit i sig. Har bundit in två böcker, "Spadarvet" av Carl Larsson och "Milles berättar".

Här är två före och efter bilder:

Före:

Efter:
Det är något fullständigt över en egenhändigt inbunden bok. Den känns tidlös och ålderstigen på en och samma gång, vilket ju till stor del beror på vilka material man använder, såklart.

Jag vill försöka anpassa materialet, klot, skinn och papper osv, efter boken, utgivningsår och även innehåll. Är särskilt nöjd med "Milles berättar" eftersom jag har försökt, och till viss del lyckats, fånga det ärgade, gröna som jag sett i bronser av konstnären.

Sen har jag ytterligare två böcker på gång, en anteckningsbok helt i skinn och en handbok i programmet Adobe Illustrator CS4 skriven av undertecknad.

6 kommentarer:

 1. Om jag vann 2 miljoner och kunde ta ett par, tre sabbatsår skulle jag ägna dem åt att lära mig bokbinderi hos en mästare. Det finns nog inget som kommer i närheten på min lista över saker jag önskar jag kunde göra, men som inte funkar just nu.
  Dina böcker ser fantastiskt fina ut. Verkligen!
  Hoppas att du visar de du håller på med nu så småningom också.
  /I.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med IET, dina böcker ser verkligen fantastiska ut. Jag förstår också att du är nöjd med Milles-boken, det skulle jag också varit! Du har verkligen lyckats få till en bra kombination med det ljusa klotet mot det gröna mönstret i pärmpappret.

  Kul också att du hittade till min bokbinderiblogg och lämnade en kommentar där. Du är välkommen åter.

  SvaraRadera
 3. Oj, tack för den positiva kritiken. Att binda böcker ger verkligen mersmak, det är ett långsamt hantverk men jag tror ändå jag är biten och något jag kan kombinera med mina andra intressen.
  /U

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilken intressant blogg du har, och eftersom jag märker att du gillar det här med trädgård så har jag ett tävlings-tips.
  Nu på Granngården pågår det en bloggutmaning, där man ska skicka in sina bästa jord- och odlingstips. Tipsen publiceras på www.granngarden med en länk till din blogg.
  De tre bloggar som bidrar med de bästa tipsen vinner varsitt present kort på 1000 kronor. Vinnaren utses av en jury från Granngården.

  Maila ditt tips till: granngarden@golinharris.se, tävlingen håller på till den 11 maj 2010.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. WOW, dina böcker ser ut att vara proffsigt gjorda! Har du nåt tips på lim? Flexibelt antar jag att det behöver vara?

  Hälsningar Kada

  SvaraRadera