Mer bokbinderi och lite om textila fragment

Hög luftfuktighet, värme och åska, vad kan då passa bättre än att ägna sig åt böcker och inspirerande bloggläsning?


Två skissböcker

I vår har det blivit mindre av trädgårdsbloggande och mer av bokbinderi. Och ännu mer blir det nu. Trädgården sköter sig själv, den vita och viridiflora-tulpanrabatten börjar ta sig, sparrispotatisen har börjat sticka upp och "misticanzan" är skördeklar, mums.

Här kommer istället två bilder på de senaste böckerna som jag har bundit in, - två mindre skissböcker. De är lumbeck:ade alltså limmade och inte häftade (dvs. sydda). Nu gäller det bara att fylla dem med skisser också, jag har ju hela sommaren på mig...

Planen är även att göra en kasett till, men det blir först till hösten. Utöver mina alldeles egna bundna böcker vill jag även passa på att tipsa om bloggen textil stil som visar stilfulla textila
fragment inspirerade av koptiska textilier från Egypten.

3 kommentarer:

 1. Å så läckra skissböcker...du måste absolut fylla dem med dina skisser och självklart visa här. Angående trädgården så tror jag säkert att den sköter sig precis som den ska, men det skulle vara så kul att få se bilder av den ändå... ja av allt d du nämnde. Finns inget finare än knoppnade blommor. Och slutligen tack för d fina orden om mina fragment!

  SvaraRadera
 2. Hej A, du har rätt jag ska ta lite bilder nu när allt börjat komma igång ordentligt. Angående dina fragment så ser jag gärna mer. Men nu ska jag ut i solen med kameran;)
  /U

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj vad snyggt! Och de där kan du fylla med något menar du?? Jag skulle sätta dem inom glas o ram!

  Det är väldigt, väldigt roligt att du visar dem här, jag får en sån behaglig klåda i både fingrar o hjärnbark. Du påminner mig om hur roligt det skulle vara att gå en kurs och förnya kunskaperna. Jag blir så himla inspirerad. ! (Du får en stor kram!)

  Trädgård som sköter sig själv?? Ha hahaha!
  Den skulle jag vilja se. :-)
  Jag vet knappt om jag vågar gå ut idag, så mycket växer ogräset. (Och det är det enda - telningarna i växthuset växstrejkar.)
  Ha en fin vecka. :-)
  /IET

  SvaraRadera