Sommarens eftersläntrare

Jag hade mycket väl kunnat ägna det här blogginlägget åt bokskörden från årets bokmässa (där bland annat boken "Virka amigurumi" ingår, skriven av Mia Bengtsson, här är hennes blogg) eller åt det faktum att jag måste börja se mig om efter nya arbetsuppifter.

Nu avstår jag ifrån det och väljer istället att förundras över de växter som tappert blommar trots att det är långt efter deras blomningstid. En av dessa är den söta rosenskäran som dök upp i rabatten häromdagen.

En sent blommande rosenskära.

Det har varit en ganska händelserik höst och det känns som om det har varit mycket att ta igen efter den regniga sommaren. Men det har inte blivit mycket gjort just i trädgården, utöver löksättningen (som fortfarande inte är färdig, ska erkännas, sista lökbeställningen kom igår, den ifrån Odla.nu från vilka jag aldrig mer ska beställa ett enda frö ens!) Hursomhelst, såg jag något som lyste rött utanför köksfönstret en morgon. Jag fick riktigt anstränga mig för att förstå vad det var. -Blommande vallmo, nu?!

Blommande försommarminne.

Det är som om trädgården håller kvar lite av försommaren genom att låta vallmon blomma så här långt in på hösten. Sen har äntligen klematisen "Korean beauty", som jag frösådde tidigare i år börjat blomma och som jag har väntat. Visst är det en riktigt lustig söt liten klematis.

En efterlängtad eftersläntrare.

Hoppas bara att den klarar den svenska vintern, för tänk vad den skulle göra sig, slingrande tillsammans med till exempel en storblommig "President".

11 kommentarer:

 1. De är tappra de små eftersläntrarna! Visst blir man överraskad!?
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Eva Linnea: Ja, det är tur de vågar titta fram trots regn, blåst och frostnätter, tycker nästan lite synd om dem:) Men passar ändå på att beundra dem medans tider är;)
  /U

  SvaraRadera
 3. Har du så mycket äpplen så sätt igång och fixa och trixa. Jag har aldrig haft så lite äpplen som i år.Jag brukar torka mycket men se iår blev det hortensior i torken istället. Kul när du tittar in.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Å så fina foton du tar på blommarna. Och jag blir extra glad att du nu sitter med virknålen i handen...eller hur. Jag höll på att beställa en virkbok igår från en japansk sids om irländsk spetsvirkning, men ångra mig i sista stund på grund av det här med betalning osv. Blir lite osäker när man beställer så långt bort ifrån.Men paypale var ett alternativ...får väl kolla upp hur d där funkar ;)Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Annika Ch: Ja det blir en del från fyra äppelträd och sen envisas även grannarna att vilja dela med sig:) Synd att du själv har så få äpplen i år.
  /U

  SvaraRadera
 6. Textil stil: Det är bara sunt att vara skeptisk till e-handel, fungerar det att använda paypal så försök med det för säkerhets skull.
  Roligt att du gillar blombilderna och snart rotar jag fram virknålen också. Irländsk spetsvirkning låter helt underbart så jag tycker du ska beställa boken. Eller kolla med andra bokhandlar på webben som du litar mer på.
  /U

  SvaraRadera
 7. Attan, du kunde fått den boken av mig. Jag köpte den till min mamma men hon ville inte ha den.
  Jag har aldrig varit på bokmässan jag. Antar att det måste skrivas upp på någon lista, typ; 100 saker att göra innan jag dör.

  Är väldigt imponerad av din fina klematis och att du redan fått den att trivas så bra att den blommar. Fin färg på blomman också. Jo, kan tänka mig att man kan förlora sig i tankar över samplanteringar i sällskap av den. :-)
  hej, hej/IET

  PS. Jag har börjat gräva på en gul-hål nedanför forsythian. Har tagit dig på orden, det ska bli gulblommande vårlökar där. :-)

  SvaraRadera
 8. IET: Synd att din mamma inte ville lära sig virka amigurumis, (ibland vet nog mammor inte vad som är bäst för dem;) Sen kan jag verkligen rekommendera ett besök på bokmässan så skriv upp det på en "att-göra-lista", med detsamma.

  Vad roligt att du gillar min klematis (frösådd, det kan inte sägas nog ofta:) Är ganska stolt faktiskt men såg att jag glömt den i dammen (skulle vattna, typ) hoppas den inte drunknar till i morgon bara:S

  Och vad kul att du kör gula vårlökar nedanför forsythian, jag tror det kan bli en total vårlyckobomb när den exploderar i gula skyar:D Glöm inte att fota när det väl smäller!
  /U

  SvaraRadera
 9. Det där var den vackraste Clematis jag sett!

  SvaraRadera
 10. Hej Anna och välkommen! Ja, visst är den Klematisen (Korean Beauty) i en klass för sig.
  /U

  SvaraRadera
 11. Tänkte bara säga Glad Måndag till dig. :-)
  /I.

  PS. Och jag jobbar på med kaffedrickandet då. Tack för tipset! :-)

  SvaraRadera