Löktokiga dagar

Jag har ägnat en stor del av den gångna helgen med att sätta tulpanlök. Och tja jag får väl erkänna att jag har förköpt mig på lök, åtminstone med tanke på den grävda rabatten. I strävan efter någon slags "mini-massverkan" har jag numera lökar som jag inte vet var jag ska sätta.

Å andra sidan vet jag inte heller säkert om jag lyckats sätta tillräckligt för den så eftersträvansvärda massverkan. Här en en lista på de sorter jag hittills har fått i jorden:
 • Liljeblommande Viridiflora "Florosa"
 • Viridiflora "Spring Green"
 • Liljeblommande "White Wings"
 • Liljeblommande "Sapporo"
 • vita narcisser

Sen har jag även flyttat Strandiris "Butter and Milk" till samma rabatt, tillsammans med vit daglilja "Joan Senior". (Det är säkert varken läge att flytta eller ens sätta dessa i september men gjort är gjort.)

Förresten väntar jag fortfarande på min beställning från Odla.nu, rabatten klarar sig inte utan de vita balkansipporna. Okej överdrift, men det vore praktiskt att få sina lökar innan tjälen...

7 kommentarer:

 1. Wow ser att din logga fått nu höstlook! Låter härligt att ha massa lökar att plantera och en trädgård att plantera dom i ;) ...ja och då är det bara att vänta på våren då för att få njuta av alla tulpansorter! spännande!

  SvaraRadera
 2. Nej jag känner inget höstdepp jag älskar hösten.
  Lökar ger hopp om våren.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Hi, hi jag tänkte att det skulle bli en "höstigt" på bloggen med den loggan och lite aspirerande halloween-känsla också. Gillar hösten men gissa om jag ser fram emot en tulpanvår:)

  Annika Ch: Jag älskar också hösten, en klar favoritperiod men det är något med den som lockar fram lite melankoli/nedstämdhet hos mig och då är det trevligt med lite uppmuntran och glada bloggar att kika på.

  SvaraRadera
 4. De överblivna lökarna ser ut att ha det så mysigt tillsammans så det gör nog ingenting att de inte har blivit planterade än. Tulpanlökar kan man förresten plantera långt långt in i höstmörkret!

  SvaraRadera
 5. Hösten är underbar tycker jag och att plantera lökar är så kul...nja spännande att se vad som kommer upp sedan i alla fall. Jag planterade ett hundratals lökar i förrgår och blev så arg igår när jag kom ut för då hade grävlingen vartit där och bökat! Grrr

  Tyra

  VÄXTHUS O POTAGER

  SvaraRadera
 6. Det är lätt att förköpa sig. Men när allt väl är i jorden blir det vackert till våren!

  SvaraRadera
 7. Tant Grön: Visst har lökarna det mysigt, varm och skönt tillsammans. Men snart ska det ut, sista beställningen kom igår så nu ska ävem de i jorden. Känns bra att ha dig tilbaka i bloggosfären igen, det bådar som sagt gott!

  Tyra i Vaxholm och Marie: Välkomna till min blogg! Visst är hösten härligt uppfriskande. Men Tyra vad trist att grävlingen också var en lökentusiast, hoppas det gick att rätta till skadan och att löksabotören inte visar sig igen!

  /Utblickaren

  SvaraRadera