Växlande molnighet på Lisebergsträdgårdsdagar

Innan jag hade trädgård undrade jag ofta vad uttrycket "växlande molnighet" egentligen innebar. Uttrycket tedde sig luddigt. Idag känns det självklart. Det är när vädret är totalt oberäkneligt. Ena stunden spöregn, andra, en blå himmel med lite molntussar och sol som snabbt övergår till mer moln, kallt och lite blåsigt och kanske med fler snabbt övergående störtskurar, så fortsätter det. Det måste ju vara den typen av växlande molninghet man menar med det uttrycket annars vet jag inte vad.

Hursomhelst, så var det precis det vädret under vårt besök på Lisebergs trädgårdsdagar i dag. (Om än uppehåll). Trots vädrets oberäknelighet vad det massor med besökare och vi fick köa för att komma in. Väl inne var det en mängd utställare, mycket fint att se på och att köpa. Men dyrt. Hittade en jättesöt rosenpion och några söta klematisar men jag avhöll mig. Grämer mig lite över att jag inte köpte rosenpionen, dock.

Tittade även på en utställning med brudbuketter och blomsterarbeten av elever från Munkeröds Floristutbildning. Mycket fint. Tog två bilder på några fina arrangemang, var även med och röstade i tävlingen. Men det bidrag som fick min röst kom inte med på bild. Det stod för många runt omkring. Antar att det var fler som gillade just det arrangemanget.Ett av tävlingsbidragen i bästa bröllopsarrangemang
av elever
från Munkeröds floristutbildning.


Sen hade GP en tävling i snyggaste balkonglådan och jag föll för den köttätande balkonglådan. Men det fanns ett annat balkonglådearrangemang som hette Gläntan som också var väldigt fin. (Man röstar på GP´s hemsida, se länken ovan.) Upptäckte dock att bilderna i bildgalleriet inte överensstämde så väl med verkligheten, balkonglådan Köttätare var mycket mer än så.

Den här balkonglådan vann min röst i GP´s tävling.


En farligt stilfull balkonglåda.

Nä, nu ska jag ut och gräva innan molnen hopar sig igen.
Trevlig fortsättning på helgen!

4 kommentarer:

 1. Låter som ett väldigt trevligt besök.Själv laddar jag batterierna här hemma för fullt...tror att även jag ska ut och gräva lite i min lilla täppa!Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Ja, det var trevligt, du skulle varit med:) Om du behöver nåt till täppan kanske jag har nåt att dela. Säg till i såfall och "break a leg" nu!

  SvaraRadera
 3. Å, jag var där i fredags. Det regnade hela tiden. Har aldrig gått till Liseberg i fullt regnställ + stövlar förut. Ändå var jag dyngsur när jag kom hem!
  Fick med mig en klematis, lite perenner och en pelargon hem. Och lite mer fröer....för det hade jag ju inga innan precis!

  Ha det så bra!

  /Monica

  SvaraRadera
 4. Trist med vädret på fredagen, själv slapp jag undan regnet. Det är ju typiskt att man köper mer frö än man behöver men många håller ju sig i flera år (brukar jag iallafall intala mig när jag köper ännu en fröpåse:) Så blir jag ju nyfiken på den där klematisen du köpte. Planerade ju själv att lägga vantarna på en.

  SvaraRadera