Om att baka pepparkakshus

En annan tänkbar rubrik hade också kunnat vara; Pepparkakshuset -revisited. Vid några tillfällen har vi bakat pepparkakshus vid jul och då alltid med egna ritningar. Det mest lyckade pepparkakshuset var det av Glimmingehus som vi hade besökt sommaren det året. Tyvärr har jag inga bilder på underverket.

Förra året var planen att bygga en skalenlig pepparkaksmodell över vårat hus men det blev allt annat än lyckat. I år har vi därför, för husfridens skull, bestämt oss för att inte bygga ett nytt pepparkakshus. Men när man ser årets alla jättesöta pepparkakshus, känns det som ett lite trist beslut.

2008 års pepparkakshus.

Men för alla pepparkakshus-entusiaster därute har jag hittat en länk (det finns säkert många fler) med tips och råd om hur man på ett bra sätt kan dekorera sitt pepparkakshus.

2 kommentarer:

 1. Men erat lilla skalenliga hus var ju jättefint!

  Jag kan sitta och tänka att det måste vara väldigt roligt att planera pepparkakhusets bygge. Att göra ritningarna och fundera över dekoren. Men längre än till att fundera på det har jag aldrig kommit.
  Tycker annars att det är en väldigt trevlig jultradition.
  Lite i samma klass som den att gå ut i skogen och hugga julgranen själv.

  Apropå hus; såg du programmet om John Lautner på tvåan i fredags?

  SvaraRadera
 2. Lilla Eken: Det är ett egentligen ett pepparkakshus som övergavs innan det var helt färdigbyggt. Det sattes ganska pliktskyldigt ihop är jag rädd.

  Det är just själva planerandet av själva pepparkaksbygget som är det mest intressanta för mig, själva utförandet är däremot mindre skoj, är inget större "fan" av bakning och kladdigt pill frestar på mitt tålamod.

  Och tyvärr missade jag programmet om John Lautner, tack för att du tipsar mig, ska försöka se reprisen sent på onsdag (23:00) istället.
  Fortsatt glad andra advent!
  U

  SvaraRadera