Nordfjelldokumentär i radio och andra höstsäsongstips

Nordfjell, Chelsea Flower Show 2013
Höstens första trädgårdslyssnartips får bli radiodokumentären,
"Ulfs trädgård"
som sänds i Sveriges radio P1 den 6 oktober, 15.00. Dokumentären ska handla om Ulf Nordfjells arbete inför Chelsea Flower Show. Lyssna här.
Med en rad prestigefulla internationella utmärkelser för sin trädgårdskonst kan man lugnt säga att Ulf Nordfjell är Sveriges och trädgårdsvärldens främsta när det gäller trädgårds- och landskapsarkitektur.
Och med citat som, – För engelsmännen är nöjet med att ha en trädgård äran att jobba i den, för flertalet svenskar är det snarare en fråga om var man ska placera grillen, utmanar Nordfjell såväl "jante" som det småputtriga trädgårdssverige att ta trädgård mer seriöst.
Lyssna: P1 Dokumentär : Ulfs trädgård 20131006 15:03
När jag nu ändå är i trädgårdsprogramstipsarfarten, vill jag också tipsa om ännu en av mina trädgårdsfavoriter, nämligen Monty Don och programserien, "Italienska trädgårdar" i Kunskapskanalen.
Så inspirerande är serien att jag snart själv kan göra ett eget program, "I Monty Dons fotspår" när jag numer har besökt ett antal trädgårdar som visas i serien som Ninfa, Villa d´Este och San Michele.
I eftermiddag, klockan 17.50 blir det visst också guerillaodling i Kunskapskanalen.
Så ha nu en bra höstdagjämning!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar