Asteroida utblickar

Exploderande meteorregn, närgångna asteroider och underjordiska kärnvapenprov. Själv kan jag kan inte låta bli att känna apokalyptiska vibbar i dessa dagar. Svenska medier går varma om det politiska spelet kring kärnvapentesterna och hotet om "Kalla kriget II". Däremot har jag ännu inte hört något om miljökonsekvenserna av dylika kärnvapenprov. Å andra sidan smäller det så... tja?

Idag, när det enligt media, regnade meteoriter över Ryssland med flera skadade så tog medierna upp hur ovanligt det är och hur säkert det är att jorden inte kommer att kunna träffas av något liknande oförutsett meteorregn. Trots att de uppenbarligen är motbevisade i frågan, se bara på videon från brittiska The Guardian idag:

Och enligt ekot kommer man, med en bra stjärnkikare, ikväll mellan 21.30 till 22.00 kunna se hur asteroiden 2012 DA14  (förhoppningsvis) passerar jorden. När vi väl har överlevt asteroiden, så passerar kometen Pan-Starrs jorden någon gång mellan den 11:e och 12:e mars 2013 enligt en artikel från SvD.

-Så, glad himlaskådning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar