Gamla påbyggnaden -före och efter

I inlägget Tak, tack! berättade jag lite om takomläggningen som äntligen har blivit av. Det är inte det enda som skett på husfronten i sommar. Vi har också rivit bort träpanelen från det gamla påbygget på framsidan och sen putsat och kalkat om det för att efterlikna husets ursprungliga skick. Här kommer två före- och efterbilder som visar hur det blev.

Före:

Efter:

Vi valde att fortsätta med tegeltak. Stuprör och hängrännor fick bli vita och för det gamla och nya påbygget valde vi falsad plåt istället för tegel. Jag tycker det blev bra.

-Och vad händer på trädgårdsfronten då, det är ju ändå en påstådd trädgårdsblogg, det här...

Tja, det växer så det knakar, jag har inhandlat en ny klematis som ännu inte kommit i jorden och lite annat smått och gott för halva priset på blomsterlandet som flox (Phlox) och stäppsalvia, bland annat. Sen har grannen kastat över lite "ogräsrens" i form av jättedaggkåpa och kaukasisk förgätmigej. Inte mig emot.

Rapport från grönsakslandet:
 En grönsakslandsentusiast kan direkt se att det råder stor oordning i landet. johannesört och vallört kör sitt eget race, mizunan och ruccolan har gått i blom och jag har inte hunnit rensa alls. Men rådjur är inte så kräsna och lite färgglad mangold går alltid ner.

5 kommentarer:

 1. Ser fint ut, jag får komma och se det live nån dag. Angående det här med trädgården så har jag en liten gåta här i min egen täppa. Jag satte vita pionvallmon och trodde mig lyckats bra. Det växte så d knakade, men när jag kommer hem efter min semestervistelse upptäcker jag att plantorna jag så troget vattnat och väntat på visar sig vara !!!OGRÄS!!! tror jag. Ja pionvallmon är det inte. Vad säger en äkta trädgårdentusiast om det?

  SvaraRadera
 2. Vore jättekul att träffas, vi får planera nåt framöver. Angående trädgårdsgåtan, ställer jag mig lika undrande som du. Kan du ha fått fel frö eller klarade sådderna inte det varma vädret och så kom ogräset och tog över... Ingen aning, förhoppningsvis tar sig pionvallmon tillslut:)
  /U

  SvaraRadera
 3. Vilket duktigt rådjur som hjälper dig med trädgårdslandet. :-)
  Tycker mig ha märkt att vi är ganska många som har det orensat i år, vem orkar ligga på knä i jorden bland myror och mygg när det är 30 grader i skuggan? Nä, det går inte. Och du, tycker du inte att fukten hålls kvar bättre i jorden med lite ogräs som marktäckare??

  Skrattar lite åt textil kommentator ovan. Jag gjorde samma sak förra sommaren. Pysslade som sjutton med något som visade sig vara ogräs. Till och med skolade om dem och krukade opp dem. :-D
  (Sen försökte jag övertyga maken att det ju iallafall var ett ganska snyggt ogräs och att jag inte alls ödslat tid i onödan. :-))
  Ha en fin vecka! Jobbar du redan?
  /I.

  SvaraRadera
 4. VÄLKOMMEN in till mig....du har en liten överraskning! Kram fr C

  SvaraRadera
 5. Jag har en liten rådjursfamilj som hjälper mig med olika göromål i trädgården, ansa rosor, gallra kart (å andra sidan ligger de redan på marken) stuva om i trädgårdslandet. Tja det mesta utan att rensa kirskål, tror jag.

  Jobbigt att ha krukat upp ogräs:S Själv rensade jag ut vad jag trodde var ogräs (typ malört/gråbo) och flyttade ett bladpar. Det visade sig var en limegul stormhatt som jag tidigare inte fått att ta sig:,C
  Ska försöka ruska ut från i höst.
  /U

  SvaraRadera