Sega sensommarblomster

Det är tur att det finns sensommarblommor som fortsätter blomma långt in på höstkanten. Varje gång jag tittar ut ifrån köksfönstret står de där och strålar som aldrig förr. Det är bara kraftigt slagregn som får dem att ledsna, med det räcker med en solglimt för att de ska piggna till igen. 

Här följer några bilder på årets sensommarfavoriter just nu.

Ringblommor och Azurriddarsporrar

Jätteprästkragar (vaddå ogräs...)

Rudbeckior och Sommarljus

Vita rudbeckior

Krasse (Alaska Orange) och Ekorrkorn


5 kommentarer:

 1. vad fina de är dina blommor! Jag tycker att det känns som att det är nu trädgården verkligen visar vad den går för. Alla stora fina exemplar som kämpar med långa blomningar tills frosten knäpper dem på näsan är verkligen underbara!

  SvaraRadera
 2. Hur märkligt det än kan låta är hösten är min favoritårstid. Åtminstone den tidiga hösten med klar, frisk luft och höstlig färgprakt med många tillfällen till höstmys t.ex. i soffan men en bok och filt eller insvept i nystickade koftan;) Ingen rädder för frosten här, lixom;)

  SvaraRadera
 3. Ser härligt ut!Lika fina på bild som live.

  SvaraRadera
 4. Lyckost dig som kan så många Rubeckior! Sniglarna äter alltid upp mina.
  Kommer tillbaka en riktig trädgårdsblogg må jag säga.
  annika

  SvaraRadera
 5. Hej Annika, välkommen till min blogg. Ja, rudbeckiorna klarar sig fint från både rådjur och sniglar här. Värre är det med squash:en dock:I Fast å andra sidan blir det väldig mycket av den så de räcker till dem också.

  SvaraRadera