Garner i långa banor

Nu har jag blivit övertygad, blogginnehavaren av textil stil har tillslut lyckas övertyga mig om förträffligheten i att börja sticka. Till min stora förtjusning hade jag en stor påse med ärvda garner på vinden.Kanske en riktig "goodiebag" för den stickfrälste nybörjaren.


Men jag har noll koll... Är det jag har hittat på vinden garner att sticka med eller är det virkgarn? Det finns även nåt konstigt "platt" garn(?) i påsen med märket Lido. Är det till för att sticka med eller nåt annat? Vad ska man ha för stickor och hur börjar man?Gröna garner, för virkning eller stickning.


Jag tillhörde tyvärr dem som hatade, verkligen h.a.t.a.d.e stickning i skolslöjden, allt blev bara korvigt, ojämt och gjorde ont och så var man tvungen att repa upp när det blev fel och det blev det ju jämt. Blir nästan svettig bara av att tänka på det:S Däremot gillade jag att virka, det var på något sätt lättare att bara ha en virknål att hålla reda på och inte två. Sen fanns det ju en käck krok som gjorde det lättare att fånga upp garnet med.

Pixlar, nej garn:)Men nu ska jag iallafall ge stickningen ett försök, vi får väl se vad det blir för resultat och om jag vågar visa det här sedan.

Repaktigt garn.

3 kommentarer:

  1. Ja verkligen en riktig goodiebag med underbara färger.Det där repaktiga garnet tycker jag ser ut som mjukt ullgarn, bara mer tvinnat.Det verkar jättefint.Ja nu har du lite material att börja med tills vi tar en liten tur till en garnaffär och har en liten stickworkshop.
    Ser fram emot detta!!!

    SvaraRadera
  2. Det ser lovande ut! Lycka till med stickningen!

    SvaraRadera