Frökataloger tar våren närmare

Nu börjar frökatalogerna dimpa ner i brevlådan, för någon vecka sen fick jag Impectas frökatalog och idag fick jag Göteborgs botaniska trädgårds frökatalog. Jag tror jag ska registrera mig för fler frökataloger, de ger mersmak. Det är något visst med att få en frökatalog i brevlådan istället för att själv surfa runt på olika frösajter. Det blir mer konkret på något sätt och våren känns nästan lite närmare.

Detaljgranskar de tumnagelstora bilderna och planerar nya kombinationer av sommarblommor, perenner, grönsaker och örter. Här är några lånade bilder av de fröer jag har spanat in lite extra:

Ramslök


Mjukakantus


Fjädernejlikrot


Smällglim


Praktnejlika

5 kommentarer:

 1. Det ska bli spännande att se din blommande trädgård till våren och sommaren. Men nu hoppas vi väl på lite snö, eller hur!
  Ha nu en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 2. Vad fina bilder du visar och ramslök är min absoluta favorit 2008 och kommer nog att bli 2009 också. Försöker göra en äng med ramslök. Skulle också vilja se din trädgård men du bor väl långt bort som alla andra på bloggen gör.
  Kram på dig
  Annika

  SvaraRadera
 3. Glömde säga ett Gott Nytt Trädgårds År
  Annika

  SvaraRadera
 4. Det vore jättekul med ett besök, säg bara till när, så sätter jag på kaffe:)

  Ja, ramslök lär det nog bli 2009 för min del men kanske inte en hel äng dock, men om de kan fungera som marktäckare vore det ju bra förstors, ska läsa in mig på dem.

  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera