Etiketten skrevs med en Olivetti Lettera 32 |
Ingredienser till en cirka 1 liter krusbärssaft:
2 liter krusbär (Ribes uva-crispa)
4 deciliter myntablad (Mentha spicata 'Nana')
6 dl socker
6 dl vatten
Tillbehör: Två kastruller, en saftställning, silduk, tratt, glasflaska med bra förslutning, ev. flaskborste
Gör såhär:
Blanda krusbär, mynta och vatten i en kastrull och koka i ca: 10 minuter. Mosa bären mot kanten.
Placera saftstället med silduken över en annan kastrull. Häll upp bärmassan i silduken och låt rinna av. Låt avrinningen ta sin tid. Försök inte pressa eller vrida ur silduken för det gör saften grumlig.
Ta bort saftställningen och ställ kastrullen med saften på plattan och rör ner sockret.
Låt saften koka upp under omrörning. Ställ av kastrullen och låt dra i ca: 5 min, skumma av.
Fyll upp saften i en ren varm flaska, sätt på korken. Ställ svalt.
Här är receptet på krusbärssaft med mynta som jag har utgått ifrån.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar