Gustav Adolfbakelse 100 års mums!

Idag var det dags en av årets sista bakelser, Gustav Adolf-bakelsen. (I februari har vi ju semlan, till exempel.)

Vi äter bakelsen till minne av Gustav II Adolf dödsdag i Lützen 1632 (enligt historieintresserade sambon).

Det är förövrigt samma kung (läs knug:) som grundade Göteborg, eller var Karl den nionde? Hursomhelst fyller Gustav Adolf-bakelsen 100 år i år. Tja, ännu ett skäl att fira.
Mums!

8 kommentarer:

 1. Ja det är tur att du har en historieintresserad sambo så du får njuta av dessa bakelser...själv missade vi hela dagen och bakelsen dessvärre...men säg inte det till M. Förresten om dina franskakunskaper är bättre än mina kanske du kan läsa vad bloggen mespetitesmiscellanes.blogspot skriver om mina gatustenar...hon har gjort ett inlägg om dem i sin blogg...KUL!

  SvaraRadera
 2. Det kommer fler tillfällen till mums, vi har ju hela julen att se framemot och sen tårta den 30:e december, juh:D

  Förrsten, med lite hjälp av google translate har jag klurat ut att det står nåt i stil med "utvecklingen av säsongens mjuka stenar" eller nåt:)
  /U

  SvaraRadera
 3. Ser gott ut! Varför har inte alla kungar en bakelse? Napoleonbakelse kan också vara gott, han var visserligen kejsare, men ändå. Men ofta fuskas det med bakelsen och för det mesta är den en besvikelse nu för tiden. Annat var det förr! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 4. Tänk om alla kungligheter hade bakelser;) På Cederlöfs var den napoleonbakelseversionen av Gustav Adolfbakelsen slut, sa det.

  Jag visste inte att napoleonbakelsen också är Gustav Adolf-bakelsen... Lite fusk där månde? Men gott vilket som:)
  /U

  SvaraRadera
 5. Nu har jag glapp i min låda igen, och får inte upp uppdateringar! Här har det ju ätits bakelser utan att jag märkt det! Varför fick jag inte upp det här i fredags - då hade jag kunnat fika och smaska med dig. På distans, men ändå!
  Roligt med historielektion. :-)
  Inte bara kungar och kungligheter borde ha en egen bakelse. Om vi nu betänker Sara Bernhard-bakelsen så kunde det kanske vara lämpligt även med en Thor Modéen bakelse, en Sigge Fürst-, Mikael Persbrandt- och Johnny Depp bakelse också.
  /I.

  SvaraRadera
 6. Jonny Depp bakelse, jo, jag tackar;) -Yum!

  SvaraRadera
 7. Ser gott ut! Själv har jag faktiskt aldrig smakat Gustav Adolf-bakelsen och nu är det nog kört för i år. Får bli nästa år!
  Tack för kommentaren på min blogg!
  Jag blir så glad för alla fotspår. Och jag känner allt för väl igen mig i din beskrivning av rådjurens beteende när det kommer en arg, viftande trädgårdsmänniska för att köra bort dem.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 8. lasa hela bloggen, ganska bra

  SvaraRadera